La Chinelle 2013

created by Husaberg , 14.08.2013

Wim Vanderheyden streed afgelopen weekend stevig mee met de TE300 in de 12H van La Chinelle. Lees hier zijn relaas.

Het 2de week-end van augustus vindt sinds mensenheugenis de hoogmis van de Belgische enduro plaats in Franchimont. Dat was dit jaar niet anders met de 34ste editie van de 12u van La Chinelle. Je weet wel, die wedstrijd waar teams van 3 piloten elkaar aflossen gedurende 12u en met 1 en dezelfde moto rijden. Ik mocht de Husaberg kleuren verdedigen en kreeg daarvoor de hulp van 2 jonge talenten nl. Jamie Mc Canney, een 19 jarige Brit die onlangs wereldkampioen enduro – 20 jaar werd en Jilani Cambré, een 20 jarige crosser die regelmatig punten scoort in het WK mx3. Op papier een vreemde combinatie dus, aangezien hun leeftijd samen nog altijd jonger dan de mijne is. Ik zag dat anders en hoopte dat de mix van ervaring en jeugdig enthousiasme een goed resultaat konden opleveren.

We kregen voor de gelegenheid de Husaberg 300TE 2014 ter beschikking, sinds kort leverbaar. Een motor die mijn teammaats nooit hadden bereden, maar al snel vol lof over waren. Voor de assistentie kon ik al snel terugvallen op een vaste groep fijne en bekwame mensen die al wat ” Chinelle’s ” op hun teller hebben staan. Iets dat minstens even belangrijk is als snelle piloten!

De trainingen verliepen goed met een 3de tijd, wat ons een goede startplaats opleverde voor de Le Mans start. Mijn 2 maats hadden nog nooit in het donker gereden en waren behoorlijk nerveus maar al snel zag ik in de nachttraining dat ze er veel plezier aan beleefden.

Jamie nam een goede start en kon zijn 3de plaats behouden, na anderhalf uur deed hij een 1ste pitstop en wisselde met Jilani. Ook hij had al snel het goede ritme te pakken en behield zijn plek. Toen ik rond 3 uur overnam had ik het geluk om net achter Mr Stefan Everts de baan op te rijden. Ja, ook hij was er dit jaar bij, al was het meer als vriendendienst, en zonder ambitie voor een goed resultaat. Ik pikte aan en kon 2 ronden toekijken hoe de theorie in de praktijk werd toegepast, daarna reed hij de pits binnen. Gelukkig voor mij reed hij met een vreemde motor, anders was dit niet gelukt. In de volgende ronde gleed mijn voorwiel weg en moest ik onverwacht corrigeren met mijn voet en verdraaide hiermee mijn knie. Ik zette door maar zonder veel vertrouwen, bang om mijn voet te moeten zetten. Dat vertaalde zich in veel tragere chrono’s en 2 plaatsen verlies. Tegen het einde van mijn beurt kwam ik opnieuw in het ritme. Half wedstrijd waren we nog met 6 teams in dezelfde ronde, wij liggend in 4de positie.

Ik nam weer over van Jilani en was erop gebrand mijn mindere nachtbeurt recht te zetten. Het feit dat het toen al lichter werd was mooi meegenomen. Ik lag heel mijn beurt in de clinch met JF Goblet, wat ervoor zorgde dat het tempo goed zat. Toen ik wisselde met Jamie waren we opgeschoven naar plaats 2. Spijtig genoeg duurde die wissel iets langer dan gepland omdat de remblokken versleten waren. Jamie perste er nog een keer alles uit en voor hem zat het er op. Het kon nog alle kanten uit, tussen 1 en 5 waren de verschillen klein. Alles zou beslist worden met de pitstops.

Het reglement vermelde dit jaar dat er minstens 11 keer door de pitsstraat moest gereden worden. Voor vele teams is dat heel gewoon en logisch. Voor ons was dat een handicap. Wij hadden het op 8 kunnen houden aangezien we nooit onverwachts binnen moesten met enig defect. Onze motor was zuinig en met de DT1 filters en dustcovers konden we zonder problemen lange beurten maken. Maar reglement is reglement en zo moesten we nodeloos 3 keer de lange pitsstraat in, wat ons deed terugzakken maar enkele andere teams hadden hetzelfde probleem. Het sterke Gas-Gas team viel in de laatste ronde terug toen hun band van de velg liep door een kapotte mousse. Iets waar wij niet bang van moesten zijn met het Dunlop materiaal.

Uiteindelijk ging de overwinning naar het Sherco Team, wij mochten ernaast staan op het podium op plaats 3. Een mooi resultaat en beloning voor het hele team die uitstekend werk leverde. Wie nog twijfelde aan die 2 jonge knapen die ik als maats had, ze zijn met brio geslaagd.

Mijn volgende wedstrijd volgt eind van de maand in Lieurneux voor het BK Enduro. Hoe het daar verloopt laat ik nog weten. Groeten . Wim #6

Eindstand Chinelle

1 Boissière/ Gauthier/ Vukcevic 76 Ronden

2 Hubin/ Hella/ Janvier  76R

3 Vanderheyden/ Mc Canney J/ Cambré 76R

4 Goblet JF/ Caps/ Mc Canney D  76R


Bg Bg Bg